Oglas
Brojač posjeta
14833
Squidoo
Nema zapisa.
TagCloud
Blog
subota, prosinac 31, 2011
Dragi moji... pišem ovaj post da bar malo rasteretim dušu jer nažalost, na pragu nove godine ne mogu ostaviti brige u staroj. Moj devetomjesečni sinčić ima kvržicu ispod vrata i zasad ne znamo o čemu se radi. Jučer smo proveli 5 sati u dječjoj bolnici, obavili pregled, ultrazvuk vrata i krvnu sliku.

Nalaz pedijatra ukratko: Muško dojenče u dobi od 9 mjeseci, dobrog općeg stanja, afebrilan, koža i sluznice uredno prokrvljene, bez pataloških eflorescencija, na vratu u medijalnoj ravnini u projekciji krikoidne hrskavice palpabilna kuglasta tvorba pomična i bezbolna, vel. do 1 cm. Meningealni sy neg. Ždrijelo mirno. Nad plućima uredan šum disanja. Akcija srca ritmična, tonovi jasni,šuma nema.... sve dalje ok.

Nalaz ultrazvuka: Iznad štitnjače u medijalnoj razini u visini hioida vidi se cistična tvorba deblje stijenke(3,1 mm) promjera 12 mm.
Štitnjača je uredne veličine, homogena, normoehogena, uredne veličine lobusa i istmusa.

Krvna slika pokazuje pojedinačna odstupanja od normalnih vrijednosti (u zagradama)

Eritrociti 4.52 (4.00 - 5.00)
Hemoglobin 124 (109 - 138)
Hematokrit 0,360 (0.320 - 0.404)
MCV 79.6 (73.8 - 89.4)
MCH 27.4 (24.3 - 29.2)
MCHC 344 (300 - 350)
RDW 12.8 (11.9 - 16.2)
Retikulociti 36 (20 - 94)
Retikulociti 7,9 (4.0 - 19.0)
Trombociti 324 (150 - 450)
MPV 10.2 (6.9 - 11.3)
Leukociti 10.0 (6.0 - 16.0)

Neutrofilni granulociti 1.72 (2.50 - 7.20)
Limfociti 7.15 (2.00 - 6.60)
Monociti 0.53 (0.22 - 1.51)
Eozinofilni granulociti 0.55 (0 - 0.70)
Bazofilini granulociti 0.08 (0 - 0.20)

Neutrofilni granulociti 17.1 (23 - 66)
Limfociti 71.3 (18 - 60)
Monociti 5.3 (5 - 13)
Eozinofilni granulociti 5.5 (0 - 6)
Bazofilini granulociti 0.8 (0-2)

DKS - RAZMAZ
Segmentirani neutrofilni granulociti 17 (23 -66)
Limfociti 62 (18 - 66)
Monociti 6 (5 - 13)
Eozinofilni granulociti 12 (0 - 6)
Reaktivni limfociti 3 (0)

ABN (ukupan broj neutrofila) 1700

Glukoza 5,1 (3,9 - 7,0)
Ureja 3,8 (1,0 - 7,5)
Kreatinin 32 (35 - 62)
Natrij 139 (134 - 142)
Kalij 4,8 (3,0 - 7,0)
Kloridi 101 (96 - 108)
Kalcij, ukupni 2,56 (2,15 - 2,80)
Bilirubin, ukupni 4 (< 20)
Bilirubin, konjugirani 2 (< 3)
AST 45 (26 - 75)
ALT 22 (11 - 46)
ALP 508 (25 - 500)
GGT 9 (1 - 39)
LD 302 (150 - 360)
Feritin 28 (7 - 140)
CRP 0,1 (0,1 - 2,8)

Slijedeći tjedan moramo obaviti pregled kod otorilangologa i maksiofacijalnog kirurga i s svim nalazima se javiti u kliniku za hematologiju i onkologiju u dječjoj bolnici.

Jako sam zabrinuta... Uz sve to stariji je pokupio neku virozu i već dva dana povraća.

Nije mi do slavlja jer ne znam što mi nosi Nova godina. Bit ću kod kuće sa svojom dječicom, čuvat ih i pazit koliko mogu i koliko je to u mojoj moći.

Svima Vama želim sve najbolje u Novoj godini,od srca...  Prije svega puno zdravlja jer ipak je zdravlje najvažnije.

Voli Vas Vaša

Mama Blogerica

mamablogerica @ 15:48 |Komentiraj | Komentari: 31 | Prikaži komentare
Arhiva
« » lis 2017
  • p
  • u
  • s
  • č
  • p
  • s
  • n
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
Glasaj za moj blog
Shinystat
Kontakt
mamablogerica@gmail.com
* * *
Image and video hosting by TinyPic
Google oglasi
Index.hr
Nema zapisa.